Friday Night Live is vriend en partner van de Hoornse Stadsfeesten!

Het tweede weekend van juni is de binnenstad van Hoorn het decor voor een van de grootste, gratis toegankelijke festivals van West-Friesland, namelijk de Hoornse Stadsfeesten. Drie dagen lang kan iedereen genieten van live muziek, dans en theater. Het programma is breed en gevarieerd, met gemiddeld 100 acts verdeeld over ongeveer 10 locaties, wat maakt dat de Hoornse Stadsfeesten een festival is voor jong en oud. Dit jaar worden de Stadsfeesten voor de 22e keer georganiseerd.

De activiteiten van de Hoornse Stadsfeesten vinden plaats op verschillende locaties in de binnenstad van Hoorn, zowel binnen als buiten. De bekendste buitenlocaties zijn de Roode Steen, Kerkplein, Dubbele Buurt, Veemarkt, Koepoortsplein en Spoorstraat. Een van de binnenlocaties is Schouwburg Het Park, welke zich heel goed leent voor activiteiten waarbij grote groepen betrokken zijn. Maar ook de Statenpoort, het oude gemeentehuis van Hoorn, de Oosterkerk en de bibliotheek zijn, bijzondere, binnenlocaties waar genoten kan worden van de intieme sfeer tijdens de optredens van de sing- en songwriters in de Statenpoort of de koren in de Oosterkerk.

Een van de dingen die de Hoornse Stadsfeesten uniek maakt is dat de gehele organisatie in handen is van tientallen vrijwilligers. Met elkaar vervullen zij taken als de productie, de programmering, het werven van sponsoren, de communicatie, de coördinatie van de vrijwilligers en nog veel meer. Een team zeer gedreven mensen die geheel belangeloos zich inzetten om voor Hoorn en de wijde omgeving een geweldig festival neer te zetten.

Het andere wat de Hoornse Stadsfeesten uniek maakt is dat het festival geheel gratis te bezoeken is. Het festival wordt financieel mogelijk gemaakt door verschillende gemeentelijke subsidies, sponsors en partners. En daar is Friday Night Live er met trots één van!!